DVOJJEHLA Schmetz 130/705, 4,0/75
Kód: 2016005845Detailní popis produktu
Jehly do všech šicích strojů. Univerzání šicí jehly do šicích strojů všech značek.
Jen ostrá a neohnutá jehla může dobře sloužit Vám i Vašemu šicímu stroji. Často je jehla příčinou špatného provazování stehů u šicího stroje, ale také může zapříčinit i poškození stroje. Servis jehel a jejich výměna je proto velmi důležitá. Jakou jehlu ale vybrat? Je to zcela jednoduché, jehly je nutné používat podle šitého materiálu. a tedy:
Jehly tenké 60/8 – jsou vhodné pro lehounké materiály: voál, tyl, organza, batist, košilovina, apod.
Jehly střední 70/10 až 90/14 – pro středně těžké materiály: běžné bavlněné i lněné látky, úplety… Softshell
Jehly silné 100/16 až 110/18 – pro těžké materiály: džínovina, samet, koženka, silné vlněné látky, apod.
Použijete-li jehly širší, mohou vám materiál "prosekat" a naopak tenká jehla by se může velmi rychle zlomit.
Aby toho ale nebylo málo, jehly mají ještě speciální označení:
Universal (standart) – H –jedná se o nejklasičtější jehly s jemně kulatou špičkou
Jeans – HJ – velmi silné jehly s ostrou špičkou určené pro šití pevných látek jako je džínovina nebo kůže.
Ballpoint – H-SUK – jehla vhodná pro šití pleteniny (úpletu). Kulatá špička proniká mezi vlákna pleteniny a eliminuje natržení látky.
Sharp – HM – štíhlé jehly s velmi ostrou špičkou, které snadno pronikají do materiálu s velkou hustotou vláken jako je mikrovlákno a z přírodních materiálů pak hedvábí.
Stretch – HS – jehly určené pro extrémně pružné materiály s velkým podílem elastanu (např. plavkovina). Mají hlubší drážku v zadní části jehly a středně kulatou špičku, což eliminuje přeskakování stehů.
Jak šít s dvojjehlou a kde jí využijete se podívejta na videu od Caramilly
Blog plný inspirace a šití: www.caramilla.cz
Proč koupit:
- Levné
- Pevné
- Kvalitní
- Vhodné do všech šicích strojů
Inspiraci najdete také na www.unuo.cz
Doplňkové parametry
Kategorie: | Jehly, špendlíky |
---|---|
Barva: | není v barevnici |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.